Share
Music, meditation & more................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Letters from Lucy
Lucy Woesthoff

Lieve ,


Welkom terug! Hoe gaat het met je?

Met mij gaat het goed. Ik ben blij om weer terug te zijn in het ritme van school en ik voel me sterker en meer geaard dan in voorgaande jaren. Wat heel erg welkom is na een langere periode zoekende te zijn geweest.


Net als velen van jullie blijf ik me grote zorgen maken over de toestand van de wereld. Het menselijk lijden dat aan de gang is, is zo intens dat ik het bijna niet kan verdragen. Ik houd me vast aan de plicht om getuige te zijn van wat er gebeurt, in het Engels zeggen we zo mooi bearing witness. En tegelijkertijd graaf ik diep in mezelf op zoek naar liefde, hoop en licht.


Woorden schieten me deze dagen vaker tekort dan niet, dus daarom heb ik besloten om me voor deze eerste brief van het nieuwe jaar te richten op het delen van iets essentieels zoals muziek en een spirituele oefening bijvoorbeeld, in plaats van te zoeken naar woorden die ik maar net niet kan vinden.


Ik hoop dat je het mooi vindt en als je ze hebt, deel dan alsjeblieft je woorden van wijsheid, advies of hoop met me. Ik kan het zeker gebruiken.

Love, Lucy x

P.S.
Vond je deze Letter from Lucy leuk? Voel je dan vrij om hem door te sturen naar een vriend(in) waarvan je denkt dat die er ook van zou kunnen genieten. Zij kunnen zich hier ook aanmelden om deel uit te maken van onze little gang.  


Bedankt voor het lezen en delen. De volgende editie is over twee weken op 11 februari. See you then! 

Inspiratie en tips
Do

Ik ben op zoek naar manieren om de donkere gevoelens en verdriet die ik soms voel over de wereld om te zetten in iets lichts en liefdevols.  Een manier om compassie te vergroten en te verdiepen. Deze meditatie, gebed, visualisatie, hoe je het ook wilt noemen, is iets wat me echt helpt om dat te doen. Het is een oefening, dus elke keer dat je het doet wordt het makkelijker en effectiever. 

Heart meditation

Beeld: Pinterest

Als je nog nooit zoiets hebt gedaan, keep your mind open en probeer het eens. 

Ik hoop dat het je een gevoel van rust en verbinding geeft. Laat je het me weten?

DOWNLOAD HIER
Love
Anna Cosma intuitiekaarten

Anna Cosma - Ik kwam dit merk onlangs tegen in de Juntos Boutique hier op Ibiza en ik vond het prachtig. Ansichtkaarten, card decks, planners en nog veel meer.

Listen

Female Energy - een selectie van liedjes van vrouwen die me energie geven en mijn hart raken. Turn up the volumeand tune in.

Luister naar de Women playlist
Podcast 'We zijn toch niet gek' van Suzanne Rethans

'We zijn toch niet gek?' - Een podcast van Suzanne Rethans. 

Een boeiende eye-opening podcast over de (peri)menopauze die je aan het nadenken zet. Ik vond met name de aflevering over hormoontherapie interessant. Ik gebruik sinds twee jaar hormonen en ze hebben me zeker geholpen om me meer in balans te voelen. De podcast staat vol informatie, bronnen en ook een heel duidelijke conclusie dat veel van de huisartsenzorg in NL achterloopt met de nieuwste wetenschappelijke informatie. Een must listen als je het gevoel hebt dat je deze fase ingaat, of er misschien al middenin zit. 

Watch

'Where Should The Birds Fly' - Een krachtige en diep ontluisterende film over de leefomstandigheden en het lijden van de mensen in Gaza. De film werd uitgebracht in 2013 en begint met de verwoesting van het huis van de filmmaker in 2004 en gaat verder met de Israëlische bombardementen in 2008. De film volgt de 10-jarige Mona, die bijna haar hele familie heeft verloren tijdens de bombardementen. Ik vond het hartverscheurend om naar te kijken, maar ook essentieel om de diepte en lengte van het lijden daar echt te begrijpen. De huidige ellende begon niet op 7 oktober. Let op, het bevat schokkende beelden.

Bekijk de film 'Why Should The Birds Fly'

‘Dochters en vaders’ - Vorig jaar tipte ik de korte film 'Moeders zijn ook dochters' van filmmaker Sarah Marijnissen voor De Boeddhistische Blik, waarin werd gekeken naar de relaties tussen moeders en dochters en wijsheid werd geput uit de ‘De Fontein’-theorie van Els van Steijn. Dit is het tweede deel van het project en Sarah kijkt naar de relaties tussen vaders en dochters, die van haarzelf en die van drie andere vrouwen - allemaal met heel verschillende verhalen. Mooi en ontroerend.

Bekijk de korte film 'Dochters en vaders'
Quote van Emily Dickinson

In tijden van zorgen en verdriet merk ik dat ik meer naar kunst grijp. 

Literatuur, muziek, film en ook schilderkunst. Ik ben begonnen met een verzameling van werken die ik mooi vind op Pinterest. Klik hieronder om naar mijn bord en mijn profiel te gaan. Tip: je kunt elke afbeelding op Pinterest downloaden en als achtergrond op je telefoon gebruiken.

Pinterest bord
My archive of love letters

Ben je net nieuw of heb je een letter gemist? Blader door my archive of love letters. Hieronder vind je ze allemaal: 

Letters from Lucy—No. 1
Letters from Lucy—No. 2
Letters from Lucy—No. 3
Letters from Lucy—No. 4
Letters from Lucy—No. 5
Letters from Lucy—No. 6
Letters from Lucy—No. 7
Letters from Lucy—No. 8
Letters from Lucy—No. 9
Letters from Lucy—No. 10
Letters from Lucy—No. 11
Letters from Lucy—No. 12
Letters from Lucy—No. 13
Letters from Lucy—No. 14
Letters from Lucy—No. 15
Letters from Lucy—No. 16
Letters from Lucy—No. 17
Letters from Lucy—No. 18
Letters from Lucy—No. 19
Letters from Lucy—No. 20
Letters from Lucy—No. 21
Letters from Lucy—No. 22

ONTDEK ALLE 'LETTERS FROM LUCY'
Als je er later bij bent gekomen, het niet in je spam kon vinden of nog geen tijd had om het te lezen, hier een link naar al mijn brieven.

MY ARCHIVE OF LOVE LETTERS
Speciaal voor jou gemaakt en met liefde verstuurd


COPYRIGHT 2023 Practically Perfect B.V.


Email Marketing by ActiveCampaign