Share
De kracht van een spirituele spring clean
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Dear ,


Hoe is het? Ik hoop dat het goed met je gaat. 


Ik ben al een week terug van vakantie en we komen weer langzaam in de routines. Persoonlijk ga ik heel goed op een beetje structuur, maar om creatief te kunnen zijn heb ik ook tijd nodig waarin ik een beetje ‘niks’ doe. Of beter gezegd, helemaal kan ZIJN. Tijd alleen zonder een echte plan of doel. Een beetje wandelen, muziek luisteren, in huis rommelen of liefst ergens zitten en lezen.

Tijdens mijn vakantie heb ik volledig gebruik gemaakt van de lange, vrije dagen en ben ik met volle overtuiging in mijn lees ‘wenslijst’ gedoken. Het resultaat? Ik heb 13 boeken van mijn lijst kunnen afstrepen en ik deel alle titels en mijn recensies hieronder in deze Letter No. 9.

Ik snap dat 13 boeken wat extreem klinkt, maar ik kan heel snel lezen (een eigenschap opgewekt en gehouden sinds mijn studie in Engelse literatuur 25 jaar geleden) en eerlijk gezegd het is misschien mijn favoriete hobby. Het kost me dus geen moeite om door de bladzijden heen te vliegen. 😊 Ik ben benieuwd naar wat jij aan het lezen bent momenteel? Laat mij het weten?


Hier op Ibiza is de lente in full swing en de potentie van nieuwe kansen hangt in de lucht. Ik ben al een lange tijd bezig met een grondig spirituele spring clean en daarom is New Beginnings het thema van mijn letter vandaag. Ik hoor graag wat je ervan vind. 


Verder heb ik veel contact gehad met Laura Lynne Jackson i.v.m. de win actie van een paar letters geleden. Als je een van de lucky 5 winnaars bent, ontvang je niet alleen een exemplaar van haar prachtige boek 'Het Licht Tussen Ons', maar ook een antwoord op je ingezonden vraag. Scroll naar beneden om te zien of je gewonnen hebt. 🙏


Ten slotte wil ik een shout out doen naar de lieve mensen die mij de laatste tijd hebben aangesproken als ik ze in real life tegenkwam. De opening zin ‘Hoi, ik ontvang je letters’ is zo ontzettend leuk om te horen en wat is het fijn om jullie in het echt te ontmoeten! Iedereen ging zich ook verontschuldigen dat ze mij stoorden, maar dat is helemaal niet nodig. Ik vind letters schrijven leuk, maar de real life ontmoetingen zijn het beste. Dus, als je mij ziet in het ‘wild’ en je wil hallo zeggen, doe het dan ajb. Ik vind het alleen maar gezellig. 😊

p.s. Ben je op zoek naar een nieuwe serie om te kijken? Ik ben echt aan het genieten van 'The Diplomat' op Netflix.

p.p.s  Ik heb ook een kort video diary gemaakt van de afgelopen weken. 
Spring is in the air!
💛

Letter #9
BEKIJK DE VIDEO

Pak er een cup of tea bij, scroll down en enjoy!

Love, Lucy

Lieve Jij,

Hoe gaat het met je? Voel je ook de lente in de lucht?

Hier op het eiland begonnen de eerste tekenen eind maart met de iconische amandelbloesem die, voor mijn gevoel, bijna 's nachts uit het niets verschijnen. Plotseling staan er bomen zwaar van bloemen en dan wordt een prachtige witte en roze sluier van bloemblaadjes over het hele eiland losgelaten. Het is een korte maar jubelende explosie, die daarna net zo snel verdwijnt als hij gekomen is.


De dagen zijn ook inmiddels langer en stralender en ware het niet dat er een fris briesje staat, zou je kunnen denken dat de zomer te vroeg is aangebroken. Gelukkig is het nog niet te warm of te druk en de wijsheid van de natuur is in alles zichtbaar. Voor mij heerst er altijd een krachtig gevoel van vertrouwen in de cyclus der dingen en een vreemde troost in het feit dat de seizoenen onafhankelijk zijn van alles wat we zijn. De lente is al duizenden jaren in aantocht en dat zal ze blijven doen.Of er mensen zijn om het te zien of niet.

En mijn favoriete kenmerk van hier wonen in het voorjaar? Dat alles zo ongelooflijk groen is. Voordat ik Ibiza ooit had gezien, had ik me een droog, rotsachtig landschap voorgesteld en daarom was ik verbijsterd, op de best mogelijke manier, toen het vliegtuig voor de eerste keer daalde en ik de ware omvang van de bergen en heuvels, bedekt met zoveel verschillende versies van groen, mocht zien.

Naast de schoonheid is er nog iets anders van deze tijd van het jaar, iets minder definieerbaar, dat me altijd raakt; namelijk de optimistische potentie van een nieuw begin. Een kans om dingen anders te doen en te groeien. En ook sommige dingen los te laten. Ik word altijd een beetje verliefd op het potentieel van dit alles. Het maakt me enthousiast en hoopvol, elke jaar weer. Met dit in gedachte ben ik ervan overtuigd dat de lente een wat betere tijd is voor het maken van voornemens dan de donkere laatste dagen van december. We hebben niet alleen warmere temperaturen, maar ook een groter gevoel van momentum, alsof we worden aangespoord door iets dat groter is dan onszelf.

Maar hoewel de lente het perfecte symbool is van transformatie, kan het geen kwaad onszelf eraan te herinneren dat we ons gelukkig kunnen afstoffen en opnieuw beginnen op elk moment van het jaar. Zoals een van mijn favoriete uitspraken zegt ‘the best time for new beginnings is now’, wanneer en waar dat 'nu' ook is. Persoonlijk heb ik een bijna constante Spring Clean gehouden, niet alleen deze laatste weken, maar gedurende de afgelopen jaren!

Door de tijd te nemen om te identificeren en los te laten wat me niet langer dient en de dingen na te jagen waar ik van leer en van hou, heb ik me beziggehouden met het spirituele equivalent van het opruimen van mijn kast en het eindelijk laten stomen van de gordijnen. 😉 Ik heb afscheid genomen van enkele vriendschappen die niet (meer) zuiver waren en ik heb ook dag gezegd tegen een aantal ideeën en patronen die me tegenhielden. Zo'n schoonmaak voelt niet alleen bevrijdend, maar ook gezond. 

Op mijn beurt heb ik een big fat yes gezegd tegen een verdieping van de relaties die ik heb, vooral degene met mijzelf. Ik durf heling te zien als het ultieme potentiële succesverhaal. En ik heb het eindelijk door dat we allemaal net zo verbonden zijn met elkaars vriendelijkheid als met elkaars wreedheid: in andere woorden elke gedachte en actie telt.

En zo ontwikkelt zich dit prachtige proces, niet alleen in deze mooie lentemomenten, maar het hele jaar door. Dus als je (nog) niet de spring in je stap voelt 😉 of de drang ervaart om te streven naar het nieuwe, maak je geen zorgen. Het moment komt nog wel, als je dat wil. Het is een keus die voor ons allemaal beschikbaar is, op elk moment. Meestal niet altijd in de vorm of kracht die we eerst wensen. Maar vaker, gelukkig, in de vorm die we echt nodig hebben.

Geniet van de zon en de bloemen en de potentie in de lucht! Ik wens je het allerbeste!

P.S.
Vond je deze Letter from Lucy leuk? Voel je dan vrij om hem door te sturen naar een vriend(in) waarvan je denkt dat die er ook van zou kunnen genieten. Zij kunnen zich hier ook aanmelden om deel uit te maken van onze little gang.  

Bedankt voor het lezen en delen. De volgende editie is op 7 mei 2023! See you then! 

I Love Books and I Cannot Lie.
Deze keer een overzicht van boeken die ik tijdens mijn vakantie las.
Ik lees graag in het Engels, maar heb de Nederlandse versies opgenomen waar beschikbaar. 

1. Surrender door Bono ⭐⭐⭐⭐⭐ We wisten dat zijn teksten mooi waren, maar wauw, wat kan deze man schrijven. Een prachtig, verrassend boek. Vooral de delen over zijn huwelijk en zijn geloof waren heel mooi en inspirerend. 2. Geloof niet alles wat je denkt door Björn Natthiko Lindeblad ⭐⭐⭐⭐ Een memoir geschreven op de manier waarop hij zijn leven leidde: zacht, open en liefdevol. Zijn credo 'I maybe wrong' is een van de nuttigste lessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd.  3. Dingen die ik niet wil wetendoor Deborah Levy ⭐⭐⭐ Het uitgangspunt van een driedelige autobiografie. Hoe leef je als vrouw, moeder en schrijfster in een wereld die door mannen wordt gevormd? Deborah Levy onderzoekt de vraag op haar haar scherpe en eerlijke manier. 

4. De prijs van het bestaan door Deborah Levy ⭐⭐⭐⭐
Het tweede deel van haar autobiografieserie, Levy schrijft over het leven als prille vijftiger: haar kinderen gaan het huis uit, haar moeder is stervende en haar huwelijk is voorbij. Wat nu? Heel mooi geschreven. TIP Je hoeft niet met het eerste boek te beginnen. Het zijn op zichzelf staande titels. 5. Lessen in Chemie door Bonnie Garmus ⭐⭐⭐⭐⭐  Origineel, grappig en entertaining, ik heb het in één ruk uitgelezen. Perfect vakantie leesvoer.
6.Normale Mensen door Sally Rooney ⭐⭐⭐ Heel mooi geschreven, maar ik bleef met een onbevredigd gevoel achter. 7. Hello Beautiful door Ann Napolitano ⭐⭐⭐ Dit was een tip van Oprah's Book Club. Het is een goed geschreven verhaal over vier zussen met een knipoog naar Little Women. Ik heb ervan genoten, maar het slaagde er niet in me op een dieper niveau te raken. 

8. Ik ben blij dat mijn moeder dood is door Jennette McCurdy ⭐⭐⭐⭐⭐ Wat een kwetsbaarheid en eerlijkheid. Verdrietig en krachtig. Ik kan me voorstellen dat het schrijven van dit boek enorm helend was. 9. Darling door India Knight ⭐⭐⭐  Een moderne versie van Nancy Mitfords klassieker 'The Pursuit of Love'. Geweldige personages, fantastische dialogen, leuk om te lezen, maar niet zo goed als zijn oorspronkelijke inspiratiebron. 
10. The Secret Life of Bees door Sue Monk Kidd ⭐⭐⭐⭐ Mooi! Een oldie but goodie. Dit boek vloeit gewoon en neemt je mee. 

11. Mom and Me and Mom door Maya Angelou ⭐⭐⭐⭐⭐ Een prachtig portret van Maya Angelou's relatie met haar moeder, geschreven met humor, grace en een heleboel liefde. Een cadeau van een boek! 12. De As Van Mijn Moeder door Frank McCourt ⭐⭐⭐⭐⭐ Ik ben benieuwd naar de Nederlandse vertaling van het Ierse dialect in de dialoog, maar dit boek is een meesterwerk. De wetenschap dat het geen fictie is, maakt de impact ervan alleen maar groter. 13. Rodham door Curtis Sittenfeld ⭐⭐⭐⭐ Ik hou van het idee voor dit boek. Een fictieve verbeelding van wat er van Hillarry Rodham zou zijn geworden als ze er niet in had toegestemd met Bill Clinton te trouwen.  Een fascinerende kijk op de Amerikaanse politiek. 

p. s. In het belang van transparantie heb ik hier affiliate links gedeeld voor deze boeken. Wat betekent dat ik een klein bedrag ontvang als je toevallig via deze link bestelt, zonder extra kosten voor jou. Het is ook goed voor je om te weten dat geen van de tips die ik deel in mijn letters betaald zijn. Als dat op enig moment in de toekomst verandert, laat ik je dat natuurlijk weten. x

Dank aan iedereen die meededen aan de wedstrijd om een exemplaar van
'Het Licht Tussen Ons' te winnen. De belangstelling was enorm! 
De lucky winnaars zijn: 

* Lydia Aidiani - van Caam
* Oriana Van Der Sande
* Nina de Ruuk
* Nathalie Janssen
* Natanja de Bruin


Gefeliciteerd!
Stuur me ajb je adresgegevens om jouw exemplaar van 'Het Licht Tussen Ons' te claimen: lucy@lucywoesthoff.com

Zoals beloofd heeft Laura Lynne ook jullie vragen hieronder beantwoord. 
Ik ben zo vrij geweest haar antwoorden in het Nederlands te vertalen. 
Met speciale dank aan Laura Lynne. 💜


1.  Heeft iedereen ongeacht leeftijd een Team van Licht?  
Ja! Ieder mens heeft een Team van Licht! Vanaf het moment dat onze ziel hier op aarde arriveert, worden we bewaakt en geleid door dit Team. Ieders Team van Licht bestaat uit drie delen: Godsenergie: een kracht van liefde die deel van ons uitmaakt en ons allemaal altijd verbindt; Spirit Guides: engelachtige wezens die over ons waken en ons begeleiden. Je kunt ze zien als onze persoonlijke leraren/mentoren aan de andere kant.  Ze zijn niemand die we dit leven kenden, maar geavanceerde engelachtige wezens wiens rol het is ons te begeleiden. (Veel religies verwijzen naar hen als "Beschermengelen" - ik noem ze gewoon Spirit Guides). Ze zijn niet iemand die we dit leven kenden; ze komen uit het engelenrijk. De meeste mensen hebben er 1 - 3, maar sommige mensen hebben er meer. Ik denk niet dat het belangrijk is of we weten hoe ze eruit zien en hoe ze precies heten (hoewel als ze je dat willen onthullen, kan dat in een droom of een flitsbeeld) - ze zijn er gewoon om ons te begeleiden en te helpen. De meeste mensen hebben een besef van hun gidsen - maar je kunt altijd in gedachten of hardop met ze praten. Ten slotte is het derde deel van ons Team van Licht iedereen van wie we hebben gehouden die is overgestoken (huisdieren inbegrepen), evenals onze voorouders (zelfs als we ze niet hebben ontmoet (bijvoorbeeld onze grootouders en overgrootouders).  Ook zij zullen ons begeleiden, liefhebben en steunen op onze reis.

De waarheid is dat ieder van ons meer geliefd en beschermd is dan we kunnen bevatten. Het is belangrijk te weten dat we ons Team van Licht kunnen aanroepen wanneer we leiding, steun of liefde nodig hebben.  Wanneer onze zielen in dit leven naar deze aarde komen, is ons Team van Licht altijd op zijn plaats, voor ieder van ons. Niemand komt hier alleen aan.

2. Hoe zie jij kunst (boeken, schilderijen, enz.) helpen om ons eigen licht te verbinden met het grotere, universele licht? En hoe kunnen we kunst meer gebruiken om die verbinding tot stand te brengen? 

Kunst is een ongelooflijke verbinder van energie - het verbindt ons hier met elkaar en opent een energetisch gesprek tussen ons allen, en verbindt ons ook met de andere kant.  In feite werkt geen enkele kunstenaar alleen; er is altijd een Team van Licht aan de andere kant dat de kunstenaar helpt bij het kanaliseren en creëren.  Het is een gezamenlijke ervaring!

Het bezig zijn met kunst brengt die creatieve kracht door ons heen, en opent ons op positieve en krachtige manieren.  Kunst is een middel om te onderwijzen, te leren en te onderzoeken.  Het heeft de kracht om energie te transformeren, de geest van mensen te veranderen, en hen te helpen zien waar ze aan de andere kant blind voor waren.  Kunst kan onze wereld veranderen.  

Je hoeft geen expert te zijn om je met kunst bezig te houden en te creëren.  Je hoeft alleen maar energetisch open te staan!  Iedereen zou moeten spelen en kunst creëren, maar ook kunst moeten verkennen!  In feite is aangetoond dat samenlevingen die kunst omarmen en waarderen, gedijen en groeien!  (Kijk maar naar de Renaissance!) Kunst is er in vele vormen - van schilderen tot muziek tot beeldhouwen tot koken tot architectuur, noem maar op - de lijst gaat maar door!  Mijn hoop is dat we ons allemaal zoveel mogelijk met kunst bezighouden - en de kracht ervan inzien om de energie van onze wereld positief te transformeren, en ons te helpen onze diepe verbindingen en hoogste wegen te zien!

3. Staat iedereen die is overgestoken open voor contact? Want ik kan het me gewoon niet voorstellen met mijn vader. Of schudt je energie alle oordelen etc. van zich af zodra ze overgaat? Ik zou het zo helend en fijn vinden om een teken van hem te krijgen. Daarmee heb ik natuurlijk de vraag: wat kan ik doen om hem te bereiken? En kan ik hem bijvoorbeeld specifiek om een teken vragen dat hij het goed vindt dat ik contact heb met mijn donorvader?

Als onze dierbaren die zijn overgestoken geen geloof hadden in de andere kant voordat ze overstaken, dan moet je weten dat ze hun geloof 100% veranderden op het moment dat ze overgingen naar de andere kant!  Toen ze hun fysieke lichaam aflegden en aan de andere kant aankwamen, beseften ze al snel dat hun bewustzijn nog heel erg intact en alert was!  Ze deden ook een levensherziening die hen hielp de keuzes te begrijpen die ze maakten en de gevolgen daarvan hier.  Hun oordelen en beperkte denkwijzen vallen weg.  De andere kant is een plaats van liefde, vergeving, mededogen en verbinding. Een van de dingen die ze altijd willen doen als ze dit allemaal beseffen, is hun geliefden hier laten weten dat ze in orde zijn, op een veilige plaats van liefde, en ook dat ze nog steeds deel uitmaken van het leven van hun geliefden. Ze waken over ons en helpen ons begeleiden; ze geven liefde en steun; ze zijn energetisch/spiritueel aanwezig in onze tijden van feest en onze tijden van strijd.
Je moet je vader absoluut om een teken vragen.  Maak het specifiek!  Kies iets dat moeilijk te missen is (een jachtluipaard met regenboogvlekken, misschien) - of je kunt iets kiezen waar je vader bekend om stond (een specifieke muziekgroep of hobby bijvoorbeeld (The Beatles; een golfbal, enz.).  Bedenk dat elke keer dat je je gedachten op hen richt, ze je zullen horen!  Je hoeft het niet hardop te vragen (tenzij je dat wilt).
Het creëren van een taal van tekens is een mooie en krachtige manier om in het hier en nu tastbaar bewijs te zien van onze verbindingen met onze geliefden aan de andere kant!  

4. Heeft Laura nog concrete tips die je in je dagelijks leven kunt toepassen om zelf meer in je paranormale energie te komen/ontdekken? 

Het antwoord op deze vraag klinkt misschien eenvoudig, maar een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen is onszelf "open" verklaren voor de andere kant - en dan de momenten van spirituele verbinding die zich voordoen eren!  

1.    Begin met je Team van Licht te vertellen (in je gedachten of hardop als je dat liever doet) dat je bereid en open bent om alle paranormale/intuïtieve vermogens te omarmen.
2.    Houd een dagboek bij waarin je alle paranormale/intuïtieve momenten noteert!  Of het nu een droombezoek is of informatie die je krijgt in een helderziende "download" (waarbij je plotseling iets weet maar er is geen logische manier waarop je het zou kunnen weten), tot het denken aan iemand en het krijgen van een telefoontje/tekst van die persoon.  We zijn allemaal paranormaal begaafd, en het is belangrijk om die momenten te eren!
3.    Een van de grootste manieren waarop we onze paranormale momenten of de tekenen die we ontvangen van onze geliefden/Team van Licht aan de andere kant kunnen eren - is door het verhaal met anderen te delen!  Vertel mensen erover!  De kans is groot dat ze zelf een verhaal hebben dat ze willen delen over hun eigen momenten van verbinding!
4.    Probeer te mediteren!  Of het nu een loopmeditatie is (waarbij je een wandeling maakt en kijkt wat er bij je opkomt, of waar je aandacht naartoe getrokken wordt), of een eenvoudige meditatie waarbij je je ogen sluit en je concentreert op je ademhaling, of een geleide meditatie op een app - ze kunnen allemaal werken om je te helpen je open te stellen voor je paranormale en intuïtieve vermogens.
5.    Beoefen kunst en omring je met kunst!  Dat opent je altijd en verhoogt je vibratie!
6.    Doe elke ochtend of avond een dankbaarheidslijstje.  Schrijf gewoon op een stuk papier 1-3 dingen op waar je die dag dankbaar voor bent.  Ook dit zal je vibratie verhogen en je op een positieve energetische manier openen!

5. Mijn schoonvader is een paar maanden geleden overleden. Ik vraag hem vaak om een seintje, maar krijg het roodborstje (dat ik hem toeschreef) maar mondjesmaat te zien. Ben ik nu te gretig om van hem te horen, of heeft hij er geen behoefte aan? Ik wil zo graag weten dat er een vorm van contact is tussen ons. Forceer ik het te veel? 

Blijf openstaan voor de tekenen die je al hebt vastgesteld (een roodborstje) en ook voor nieuwe tekenen die hij misschien stuurt/creëert!  Onze geliefden zijn altijd op zoek naar manieren om met ons te communiceren!  Hoe meer tekens we vragen en creëren, hoe meer manieren zij hebben om te communiceren!  Vraag om nieuwe, specifieke tekens - en sta open voor tekens die hij kan creëren (bijvoorbeeld iemand die op hem lijkt/je aan hem doet denken op je pad sturen, nummers (van verjaardagen, enz.) op je pad krijgen (bijvoorbeeld op een kentekenplaat).  Ik moedig mensen altijd aan om hun geliefden te vragen om een specifiek dier/wezen, een getallenreeks, een liedje en een zin!  Maar stop daar niet - je kunt altijd doorgaan met het maken van meer tekens!  Je geliefden willen net zo graag met jou communiceren als jij met hen!

Pinterest

"bloom beautifully, dangerously, loudly, bloom softly, however you need, just bloom." 
- Rupi Kaur

ONTDEK ALLE 'LETTERS FROM LUCY'
Als je er later bij bent gekomen, het niet in je spam kon vinden of nog geen tijd had om het te lezen, hier een link naar al mijn brieven.

MY ARCHIVE OF LOVE LETTERS


COPYRIGHT 2023 Practically Perfect B.V.


Email Marketing by ActiveCampaign