Share
Hulpmiddelen voor uitdagende tijden __________________________________________________________________________________________________________
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Foto credits: Linda Wit / JAN Magazine

Lieve ,


Ik voelde deze week een enorme behoefte om naar binnen te keren.

Er gebeurt zoveel in de wereld dat het makkelijk is om je verloren en machteloos te voelen. Voor mij helpt het om uit mijn hoofd te gaan en terug te keren naar mijn hart.

In mijn letter hieronder deel ik een aantal van mijn tools om mijn hart open te houden.


Ik heb ook een paar links opgenomen die je kunnen helpen. In READ ging ik terug naar de basis en heb ik vijf van mijn favoriete spirituele boeken opgesomd. In LISTEN heb ik met liefde een selectie muziek samengesteld die me altijd raakt.

Ik hoop dat je het mooi vindt.


Love,

Lucy

Dear you,


Hier ben ik weer. Hoe gaat het met je? Ik ben oke, een beetje verkouden nog, dus vergeef me alsjeblieft als mijn hersenspinsels deze keer wat waziger zijn dan normaal. Ik bracht deze week twee dagen ziek in bed door, iets wat ik normaal nooit doe. Ziek zijn is natuurlijk niet fijn, maar toevallig was de ruimte voor reflectie die het met zich meebracht precies wat ik nodig had. In moeilijke tijden heb ik het vaker ervaren dat iets mij naar een plek van stilte en bezinning duwt. De boodschap lijkt te zijn; eerst goed voelen en dan pas reageren. Herken je dit ook? Ik heb vaak genoeg geleerd, meestal the hard way, dat mijn eerste reactie zelden degene is waar ik later nog helemaal achter sta. Ze is vaak te vertroebeld door emotie om weer te geven wat ik echt wil zeggen. De tijd nemen om te verwerken en mijn gevoelens de ruimte te geven om te ademen en ontwikkelen is mijn weg naar meer evenwicht. En in mijn ervaring is evenwicht kracht.


Bijna een jaar geleden was ik ook op zoek naar meer evenwicht. Ik besloot mezelf een pauze te gunnen van sociale media. Ik had geen idee hoelang het zou duren of hoe ik het zou ervaren. Niet lang daarna begon ik jullie te schrijven en deelde ik mijn positieve ervaring van een Instagram-vrij bestaan. Ik herinner me dat het toen allemaal een beetje dramatisch voelde om zo sterk de behoefte te voelen om de stekker eruit te trekken. Achteraf was het essentieel voor mij om een pauze te nemen. Ik was al zo lang aangesloten op de ideeën, meningen, gedachten en levens van anderen, dat ik het contact met mijn eigen gevoel dreigde te verliezen.


Er was een kleine afkickperiode nodig, maar binnen twee weken was ik de drang om online te zijn helemaal kwijt. Ik voelde vooral opluchting: niet alleen van meer emotionele ruimte, maar ook van letterlijk meer uren in mijn dag om andere dingen te doen. Ik realiseerde me pas toen ik naar mijn schermtijd keek, hoeveel van mijn dag Instagram had opgeëist. En nog belangrijker: hoeveel van mijn energie. Uiteindelijk bleef ik bijna negen maanden van sociale media af. In die tijd herontdekte ik een aantal van mijn hobby's en werd ik verliefd op het schrijven van deze letters aan jou. Ik kwam weer thuis bij mijzelf. Maar toen de ruis van sociale media eenmaal uit mijn systeem was, realiseerde ik me ook dat ik bepaalde elementen van Instagram toch miste. Dus ging ik weer op zoek naar evenwicht in de vorm van een gezondere manier om ermee om te gaan. Twee maanden geleden ging ik weer online. Het voelde meteen goed om ‘terug’ te zijn. De pauze gaf me meer perspectief en met deze letters als mijn focus, voelt het alsof mijn benadering van Instagram meer in balans was.

De laatste vier weken ben ik eraan herinnerd hoe ongelooflijk krachtig social media kan zijn m.b.t. informatie en je in contact te brengen met verhalen en mensen die je normaal gesproken nooit zou hebben gehoord of ontmoet. Of het nu Moaz Inon in Israël is - een vredesactivist wiens ouders allebei op 7 oktober werden vermoord door Hamas. Of de Nederlandse organisatie Plant een Olijfboom - die vecht voor Palestijnse rechten en vrijheid. Het potentieel voor kennis, verbinding en gelukkig ook verandering is enorm. Maar tegelijkertijd heb ik ook weer gezien hoe sociale media zichzelf voedt met negativiteit. Het is de plek waar veel mensen hun frustraties en pijn uiten. Waar helaas net zo veel desinformatie en haat wordt verspreid als inspiratie en liefde.


Terwijl ik de afgelopen dagen opnieuw worstelde om hiermee om te gaan, kreeg ik een cadeau in de vorm van een video van burgerrechtenadvocaat en auteur Michelle Alexander met de titel ‘But We Must Speak' (kijk hier). Als antwoord op de groeiende humanitaire crisis in Gaza vraagt ze ons, op de meest inspirerende manier, om zich uit te spreken tegen onderdrukking, geweld en onrecht. Om hoop te hebben, ons hart open te houden en diep naar elkaar te luisteren. We moeten moedig en meelevend zijn ondanks weerstand of moeilijkheden. Want, zo betoogt ze, het zijn precies tijden als deze waarin we onze ziel moeten laten groeien, niet voor onszelf, maar voor elkaar. Grow your soul? Haar woorden lieten me niet los. Ze dragen het idee in zich dat verandering en vrede mogelijk is, als we onszelf maar genoeg aanzetten om ervoor te kiezen. We moeten de verandering zijn die we willen zien!


‘Je hart open houden’ en grow your soul, tja het klinkt simpel allemaal, maar ik besef me heel goed dat er veel moed voor nodig is, zeker wanneer het voelt alsof de wereld wordt verscheurd. Wanneer we geconfronteerd worden met zoveel uitdagingen en pijn, trekken we ons meestal liever terug in onszelf en onze vertrouwde verhalen, identiteiten en standpunten. Maar de vertrouwde overlevingsmechanismen houden ons alleen maar in dezelfde patronen. In die woorden ‘laat je ziel groeien’ voelde ik een enorme push om mijzelf nog meer open te stellen voor alles wat er is en om nog meer af te stemmen op liefde. Niet ondanks het lijden dat we op zo'n enorme schaal zien, maar juist daardóór. 

Hier zijn wat praktische tips die mij helpen om ‘open’ te blijven, misschien helpen ze jou ook.


#1

In zulke uitdagende tijden geloof ik dat het essentieel is om niet weg te kijken van de realiteit. In plaats daarvan probeer ik ervoor te zorgen dat ik met een groter gevoel van helderheid en awareness kijk. Ik blijf weg van cynisme en ik vermijd aannames. Ik daag mezelf uit om zo zacht mogelijk te blijven en moedig mezelf aan om meer te voelen en minder direct te denken. Ik wil me uitspreken en mijn hart open houden voor wat er gebeurt en voor alles wat ik voel. De sleutel is om het gevoel te ervaren, maar niet om de emotie te worden. #workinprogress.


#2

In de laatste weken hebben sommige beelden mijn hart gebroken, waarschijnlijk die van jou ook. 💔  In die momenten leg ik een hand op mijn hart en focus op mijn adem door mijn hart heen. In gedachten verbind ik met de persoon of plek en stuur ik ze mijn liefde, mijn kracht en mijn wens voor vrede. Sommigen noemen dit een hartmeditatie, ik zie het ook als een vorm van bidden. Door te verbinden met de emotie en het transformeren tot liefde, vind ik meer ruimte en kracht.

#3

Muziek is misschien mijn effectiefste hulpmiddel om in contact te komen met mijn hart. Misschien is Iron Maiden of techno normaal je ding, ik ga ook heel goed op een beetje rock. Maar voor het openen van mijn hart, heb ik iets zachters nodig. 😉 Ik heb een afspeellijst voor je samengesteld, hopelijk heeft het hetzelfde effect op jou.


#4

Veel lezen is ook een vaste go-to. Naast nieuwe inspiratie ga ik ook graag terug naar bronnen van wijsheid en inspiratie die ik eerder heb gelezen. De beste boeken lijken immers met elke lezing beter te worden. Het herlezen van mooie boeken–vooral die boeken die thema's als verbondenheid en compassie verkennen – vind ik nu bijzonder nuttig. Ik heb een aantal boeken verderop in mijn letter met je gedeeld waar ik altijd weer naar teruggrijp.

#5

Ik geloof dat we barmhartig en liefdevol moeten zijn in ons dagelijks leven en dat dat doorsijpelt naar de grotere wereld om ons heen. Simple acts of kindness are powerful. Ze lijken misschien klein en zinloos in het licht van het grote geheel van lijden dat nu gaande is, maar ik weet in het diepste van mezelf dat deze gebaren energetisch een verschil maken op grotere schaal. Begin where you are. 


#6

Je overweldigd voelen door alles wat er gebeurt is een teken dat je veel geeft om het lijden van anderen en dat is prachtig. Maar zorg alsjeblieft ook goed voor jezelf. Misschien is het voor de hand liggend, maar ik probeer de tijd die ik online doorbreng te beperken. Die negen maanden offline hebben me laten zien hoe belangrijk het is om jezelf een break te geven van alle prikkels om weer in contact te komen met je echte zelf en anderen. Ik gebruik screen time limieten want ik heb weinig zelfdiscipline… whatever works dus.  


#7

En tot slot, actie ondernemen! Het kan zo simpel zijn als het delen van iets online of met vrienden en familie. Het kan het bijwonen van een demonstratie zijn. Of het kan op de een of andere manier opkomen voor je gemeenschap. Maar iets doen, vanuit liefde, maakt niet uit hoe klein, is altijd waardevol. Het is een zaadje van goedheid dat wordt geplant. En dat zaadje, it grows our souls.

P.S.
Vond je deze Letter from Lucy leuk? Voel je dan vrij om hem door te sturen naar een vriend(in) waarvan je denkt dat die er ook van zou kunnen genieten. Zij kunnen zich hier ook aanmelden om deel uit te maken van onze little gang.  


Bedankt voor het lezen en delen. De volgende editie is op 3 december 2023! See you then! 

1. De kracht van het nu, Eckhart Tolle 2. Terugkeer naar liefde, Marianne Williamson 3. Geluk zonder voorwaarden, Michael A. Singer 

4. De vier inzichten, Don Miguel Ruiz 5. Een nieuwe aarde, Eckhart Tolle

P.S. In het belang van transparantie heb ik hier affiliate links gedeeld voor deze boeken. Wat betekent dat ik een klein bedrag ontvang als je toevallig via deze link bestelt, zonder extra kosten voor jou. Het is ook goed voor je om te weten dat geen van de tips die ik deel in mijn letters betaald zijn. Als dat op enig moment in de toekomst verandert, laat ik je dat natuurlijk weten. x

Mijn favoriete kijktip is ...


Audrey, More than an Icon (Netflix)

Ik ben altijd een enorme Audrey Hepburn-fan geweest. Ja, ze is een geweldige actrice en ze is werkelijk prachtig, maar het is het licht dat uit haar lijkt te stralen dat altijd mijn hart heeft veroverd. Deze Netflix-documentaire bevestigt wat ik voelde over haar - wat een prachtige, bijzondere ziel ze was. De film neemt de tijd om haar werk voor Unicef te onderzoeken en ik vond het heel erg inspirerend. Audrey is een perfect voorbeeld van iemand die haar hart openhield en werkte om haar ziel te laten groeien ten bate van de wereld. Prachtig.

Mijn laatste letter van het jaar wordt op 31 december verstuurd. Om het einde van 2023 en de eerste verjaardag van dit project te vieren, leek het me voor een keer leuk om een 'lezerseditie' te maken vol met jullie inspiratietips ipv die van mij!

Hartelijk dank aan iedereen die al tips heeft ingestuurd. Blijf ze alsjeblieft sturen!

Wat was jouw favoriete boek van 2023? Of je favoriete tv-serie of favoriete product? Het kan van alles zijn waarvan je denkt dat het te goed is om voor jezelf te houden. Sharing is caring! Als ik jouw tip in deze speciale brief gebruik, krijg je van mij een klein nieuwjaarscadeautje.

Stuur je favorieten ajb naar: lucy@lucywoesthoff.com

Een zorgvuldig uitgekozen selectie van mijn favoriete muziek om me (weer) in contact te brengen met mijn hart. Luister hier.

Ik hou van een merk met een missie en Kind Rebel is precies dat. Mooie, unisex ontwerpen met een liefdevolle, inspirerende boodschap voor kindjes. Ik heb de zachtste trui voor Leia met de tekst 'Owning my Sunshine'. Hoe mooi?

Ben je net nieuw of heb je een letter gemist? Blader door my archive of love letters. Hieronder deel ik de laatste met je:

ONTDEK ALLE 'LETTERS FROM LUCY'
Als je er later bij bent gekomen, het niet in je spam kon vinden of nog geen tijd had om het te lezen, hier een link naar al mijn brieven.

MY ARCHIVE OF LOVE LETTERS


COPYRIGHT 2023 Practically Perfect B.V.


Email Marketing by ActiveCampaign